HELP naar de brugklas

HELP naar de brugklasVoor veel kinderen is de overgang van de vertrouwde basisschool naar de brugklas van de middelbare school een hele grote stap. Sommigen zien deze overgang als een uitdaging terwijl anderen juist erg tegen de hoeveelheid veranderingen opzien. Op de basisschool was je de oudste en de grootste en straks op de middelbare school weer de jongste en de kleinste. In plaats van één leerkracht die de hele dag bij je is krijg je nu ieder uur een ander voor je neus. Houd je je staande tussen de grote hoeveelheid oudere leerlingen? Wat te doen als ze je pesten? Herken je het van jezelf als je een pester (aan het worden) bent?

In de training HELP naar de brugklas wordt je bewust van je houding, je manier van bewegen, kijken, contact maken, en je stemgebruik, zodat je met voldoende zelfvertrouwen de stap naar de brugklas kunt maken. Je leert ook om je in moeilijke situaties staande te houden en je op een verantwoorde manier te verdedigen als dat moet. Tegelijkertijd leer je om de grenzen en de gevoelens van iemand anders te (h)erkennen en te respecteren.

Soms is het heel goed om zo sterk te zijn als een rots, te weten wat je wilt, en je niet van de wijs te laten brengen. Op andere momenten is het misschien beter om een beetje soepel te zijn en mee te bewegen met wat er gebeurt, zoals het water dat zich om de rots heen kronkelt. In deze training leer je wanneer je welke kracht het beste kunt inzetten.

Kosten HELP naar de brugklas

De training  bestaat uit vijf bijeenkomsten van een uur, vier voor en één na de zomervakantie en kan op locatie gegeven worden.
Kosten € 75,- minimaal aantal deelnemers vijf.